Το πρώτο κρούσμα e-coli με τοξικό στέλεχος στα Επτάνησα .


Εντοπίστηκε, σύμφωνα με τς πρώτες ενδείξεις, το πρώτο εντεροαιμοραγικό κολοβακτηρίδιο και στην Ελλάδα.

‘Οπως δήλωσε στο Newsit, ο Δημήτρης Ηλιόπουλος, εκπρόσωπος του ΚΕΕΛΠΝΟ, δεν συντρέχει λόγος σοβαρής ανησυχίας, καθώς το ύποπτο πιθανό κρούσμα, εντοπίσθηκε σε γερμανίδα τουρίστρια, η οποία παραθέριζε στους Παξούς.

Πριν 2 ημέρες, εμφάνισε αιμορραγικά συμπτώματα, επισκέφθηκε το κέντρο υγείας του νησιού και μετά τις πρώτες εξετάσεις, διαπιστώθηκε οτι είναι φορέας, του αιμορραγικού κολοβακτηριδίου και μάλιστα προσβλήθηκε από το στέλεχος που ενοχοποιείται για θανάτους. Ωστόσο, οι εξετάσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί για να είμαστε απολύτως σίγουροι οτι πρόκειται για κρούσμα αν και όλες οι ενδείξεις δείχνουν οτι γι’ αυτό μιλάμε.

‘Οπως τόνισε ο κ.Ηλιόπουλος, το ΚΕΕΛΠΝΟ διαβεβαιώνει οτι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας και η γερμανίδα τουρίστρια αναχώρησε για την πατρίδα της.

Ένα τέτοιο περιστατικό είχε καταγραφεί στην Θεσσαλία, πριν από δύο χρόνια, χωρίς όμως να είναι θανατηφόρο. Ωστόσο, φαίνεται πως ενώ σε πολλές ευρωπαικές πόλειw αυξάνονται ολοένα τα θύματα του e-coli, εμφανίστηκε και το πρώτο πιθανό κρούσμα στη χώρα μας και συγκεκριμένα στους Παξούς.

Παράλληλα, στη Θεσσαλία τα περισσότερα περιστατικά ανιχνεύονται σε ζώα και τρόφιμα, ενώ η φημολογία για μετάδοση του θανατηφόρου βακτηρίου e-coli μέσω ισπανικών αγγουριών προκαλεί τεράστια ζημία στα κηπευτικά της Κρήτης.

Οι καλλιεργητές κηπευτικών ζητούν να αποζημιωθούν, καθώς το πλήγμα που έχουν υποστεί τελευταία είναι μεγάλο και αφορά όχι μόνο τις αγορές του εξωτερικού αλλά και την εσωτερική αγορά. Μάλιστα η ζημία για το νομό Λασιθίου, σύμφωνα με τους αγροτοσυνδικαλιστές, αγγίζει τα 20 εκατομμύρια.

ΠΗΓΗ :
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=81628&catid=6

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s