Όταν η απόλαυση «παγώνει» .


 

 Μπορείτε να σκεφτείτε κάτι πιο δροσιστικό από μια παγωμένη γρανίτα;

Ποιος δεν θα ήθελε να πιει τώρα που καλοκαίριασε μια γρανίτα;

Η συνταγή είναι απλή.

Θα χρειαστούμε:                                                                                     
500 γραμμ. φράουλες
200 γραμμ. ζάχαρη
100 γραμμ. νερό
2 κουταλάκια χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι χυμό lime

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα 100 γραμμ. νερό και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και το lime. Όλα μαζί τα αφήνουμε να βράσουν. Μόλις πάρει 2-3 βράσεις και η ζάχαρη διαλυθεί, κατεβάζουμε το μείγμα από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο (5 λεπτά).

Πολτοποιούμε τις φράουλες στο multi ή σε έναν τρίφτη. Αφού κρυώσει λίγο, προσθέτουμε τις φράουλες που έχουμε πολτοποιήσει και ανακατεύουμε. Τοποθετούμε το μείγμα στην κατάψυξη και το αφήνουμε για μία ώρα. Κάθε μια ώρα βγάζουμε το μείγμα από την κατάψυξη και ανακατεύουμε για να σπάει ο πάγος.

 

Tip 1: Άν δεν θέλετε να σπάτε τον πάγο κάθε μία ώρα, προσθέστε στο μείγμα ½ κούπα βότκα! Η βότκα, όταν μπαίνει στην κατάψυξη, δεν παγώνει.
Tip 2: Αν δεν θέλετε να σπάτε τον πάγο κάθε μία ώρα, τοποθετήστε το μείγμα σας σε παγοκυψέλες! Όταν παγώσει και όταν θέλετε να σερβίρετε, απλώς σπάστε τα παγάκια σας στο multi και απολαύστε.

Καλή απόλαυση. Έπειτα από αυτή την ετοιμασία, σίγουρα θα χρειαστείτε την βοήθεια του Fairy! Γιατί συμφέρει και γιατί μετατρέπει τα σκεύη σας σε καινούρια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s