ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΕΝΟΧΕΣ. Ο ΜΠΑΜΠΟΥΛΑΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.


 

ΑΡΘΡΟ :  George Koyrvas.

Είναι πάρα πολλές φορές που όλοι μας έχουμε  νιώσει ενοχές για λάθη που έχουμε κάνει.  Και άλλες τόσες για ελαττώματα που έχουμε και τα οποία προσπαθούμε άλλοτε μάταια και άλλοτε με επιτυχία αν όχι να τα διορθώσουμε τουλάχιστον να τα συρρικνώσουμε λιγάκι.   Το περίφημο αντανακλαστικό ΄΄ Λάθος – Ενοχή΄΄ υπάρχει μέσα σε όλους σχεδόν τους ανθρώπους. 

Παρά το γεγονός ότι τα λάθη και τα ελαττώματα είναι  ανθρώπινα, οι ποιο πολλοί από εμάς έχουν διαπαιδαγωγηθεί να πιστεύουμε  πως είναι κακό να κάνουμε λάθη.

Έτσι αν συμβεί και μας τσακώσει ο άλλος να έχουμε άδικο, δηλαδή να έχουμε κάνει λάθος, η πρώτη μας συναισθηματική αντίδραση είναι να νιώσουμε ενοχές. Αυτός είναι άλλωστε και ο κυριότερος λόγος για τον οποίο δεν παραδεχόμαστε εύκολα τα λάθη μας. Όσο εξακολουθείς να  πιστεύεις ότι είναι κακό και ότι δεν πρέπει να κάνεις λάθη, τόσο δυσκολότερα θα παραδέχεσαι τα λάθη σου.

Αν δεν είσαι ΣΥΜΦΙΛΙΩΜΕΝΟΣ με τα λάθη σου, τότε…..μπορείς να γίνεις έρμαιο στην εκμετάλλευση των άλλων  και να σου προκαλούν ενοχές και άγχος, και να σε οδηγήσουν  να απολογείσαι, να ζητάς συγγνώμη, να αρνείσαι το λάθος και να αντεπιτίθεσαι πράγμα που προσφέρει στον απέναντι σου την ευκαιρία να ξεθυμάνει τον θυμό του και τα απωθημένα του πάνω σου. Για αυτό και θα πρέπει να συμφιλιονώμαστε  και με τα λάθη που κάνουμε, και με τα ελατωματά μας, μιας και δεν γίνετε να μην τα κάνουμε, αφού σαν ανθρώπινα όντα, είμαστε …..ρυθμισμένα για να μην μπορούμε να τα….αποφύγουμε. Κάποιοι  άνθρωποι επαναλαμβάνουν τα ίδια λάθη, κάποιοι άλλοι  δεν κάνουν τα ίδια λάθη, αλλά  κάνουν  ……καινούργια λάθη !!!!!!

George Koyrvas.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s