ΑΝΤΡΕΣ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΟΥΣΟΥΡΙΑ.ΑΡΘΡΟ :  George Koyrvas.

Γεγονός οτι οι δύο πρακτικές διαφορές ανάμεσα σε έναν άντρα και μία γυναίκα είναι  α)  ότι μία γυναίκα άν κάνει σέξ μπορεί να μείνει έγκυος, και β)  οτι μία φορά το μήνα της έρχεται περίοδος.   Πάμε τώρα στο συναίσθημα. Πρίν προχωρήσω όμως, θέλω να επισημάνω οτι ο σκοπός μας εδώ είναι να περιγράψουμε τις αντικειμενικές διαφορές των δύο φύλων και ΟΧΙ ΝΑ ΤΙΣ ΣΧΟΛΙΑΣΟΥΜΕ.  

Το πιο ενδιαφέρον και σημαντικό στοιχείο σχετικά με τις βασικές  συναισθηματικές ανάγκες είναι ότι ορισμένες έχουν μεγαλύτερη σημασία από  άλλες, ανάλογα με  το φύλο. Η αγάπη, η πρώτη από τις επτά ανάγκες , είναι εξίσου σημαντική για τους άντρες και για τις γυναίκες. Η σημασία των υπόλοιπων έξι συναισθηματικών αναγκών ποικίλει. Η αντρική πλευρά ενός ανθρώπου έχει κυρίως ανάγκη από την εμπιστοσύνη , την παραδοχή, και την εκτίμηση, ενώ η γυναικεία από το ενδιαφέρον , την κατανόηση  και τον σεβασμό.

Επειδή , άντρες και γυναίκες δεν καταλαβαίνουν ότι οι βασικές τους ανάγκες διαφέρουν, κάνουν ένα πολύ κοινό λάθος: δίνουν στον σύντροφο τους εκείνο που θα ήθελαν οι ίδιοι, βγάζοντας το συμπέρασμα ότι αυτό θέλει ο σύντροφος τους. Νιώθουν μεγάλη έκπληξη όταν δεν τους ανταποδίδει τη χάρη. Για παράδειγμα πολλές φορές μια γυναίκα, δείχνει σε έναν άντρα τόσο ενδιαφέρον και κατανόηση, που εκείνος νιώθει ότι δεν τον εμπιστεύεται.  Η γυναίκα δίνει ενδιαφέρον και κατανόηση, γιατί αυτά κυρίως χρειάζεται από τον σύντροφο της. Κακώς βγάζει το συμπέρασμα ότι εκείνος θα εκτιμήσει το ενδιαφέρον της και ότι θα της το ανταποδώσει. Εκείνος όμως μπορεί να αντιδράσει με αδιαφορία η ίσως μπορεί να θεωρήσει τη βοήθεια της ασφυκτική και ενοχλητική !. Όταν της κρατήσει κακία για το ενδιαφέρον της, τότε εκείνη μπερδεύετε και σαστίζει. Από την άλλη πλευρά ένας άντρας μπορεί να δείχνει τόση παραδοχή και εμπιστοσύνη ώστε η σύντροφος του να συμπεραίνει ότι η σύντροφος του δεν ενδιαφέρετε καθόλου για εκείνη και να του κρατάει κακία. Ο άντρας δίνει εμπιστοσύνη και παραδοχή στην σύντροφο του γιατί είναι αυτά που ό ίδιος έχει κυρίως ανάγκη. Αν για παράδειγμα εκείνη είναι εκνευρισμένη, ίσως εκείνος να κρατήσει μία απόσταση – για να ξεδιαλύνει τα πράγματα-  και την αγνοήσει. Από την δική του άποψη τις δίνει παραδοχή και εμπιστοσύνη . την εμπιστεύεται ότι μπορεί να χειριστεί μόνη τις την υπόθεση της και την δέχεται με το να μην προσπαθεί να αλλάξει τα πράγματα. Εκείνη όμως το ερμηνεύει σαν εγκατάλειψη και απόρριψη. Νιώθει ότι αυτός δεν έχει κανέναν ενδιαφέρον για εκείνη.

Σε αυτά τα δύο παραδείγματα επειδή το ζευγάρι δεν καταλαβαίνει απόλυτα τις διαφορετικές ανάγκες που έχει ο καθένας τους. Απέτυχε να αλληλοβοηθηθεί, όταν όχι μόνο προσπαθούσε να βοηθήσει , αλλά πίστευε ότι έκανε και….καλή δουλειά!!!!!

Αυτή είναι μια εντυπωσιακή πληροφορία. Όταν την καταλαβαίνει κανείς μπορεί να καταλάβει κανείς και τον λόγο για τον οποίο δεν παίρνει την βοήθεια που χρειάζεται από τη σχέση.  Είναι τόσοι πολλοί οι άνθρωποι που αναφέρουν ότι , ενώ εκείνοι προσφέρουν στην σχέση τους τόσα πολλά, ο σύντροφος τους δεν ανταποδίδει τίποτα.  Σίγουρα δίνουν, όχι όμως αυτά που χρειάζεται ο άλλος. Αν κάποιος καταφέρει να δώσει σωστά, το αποτέλεσμα είναι ότι ο αποδέκτης χαίρατε να ανταποδώσει την βοήθεια. Είναι απόλυτα φυσικό αυτό που δίνουμε προς τα έξω να ξαναγυρίζει σε εμάς. Δώσε για να πάρεις είναι η υπόσχεση κάθε σχέσης. Ο βασικός λόγος που ο χρυσός αυτός κανόνας δεν έχει πάντα επιτυχία στις σχέσεις μας είναι, ότι αυτό που δίνουμε δεν είναι πάντα αυτό που χρειάζεται ο σύντροφος μας. Και οι δύο νομίζουν ότι δίνουν, αλλά κανένας δεν παίρνει. Η διαπιστώσει αυτή βεβαιώνει ότι και οι δύο τους είναι θύματα.   Για να παίρνουμε περισσότερα από τις σχέσεις μας, πρέπει να η επιτυχία της προσφοράς λοιπόν μάθουμε να δίνουμε όχι αυτό που εμείς έχουμε ανάγκη, αλλά αυτό που χρειάζεται ο σύντροφος μας. Όταν πετύχουμε να εκπληρώσουμε τις ανάγκες του, αυθόρμητα θα αρχίσει να ανταποκρίνεται στη βοήθεια μας ανταποδίδοντας τη βοήθεια που του δώσαμε. Η επιτυχία της προσφοράς μας λοιπόν ορίζετε από την προθυμία του συντρόφου μας να μας ανταποδώσει την βοήθεια. Αν ο σύντροφος μας δεν συγκινείται από τις προσφορές μας, αντί να τον κατηγορούμε σαν αχάριστο, πρέπει να θεωρήσουμε τον εαυτό μας υπόλογο και να ψάξουμε για άλλους αποτελεσματικότερους τρόπους προσφοράς. Αν σκοπούμε να δίνουμε με  επιτυχία στον σύντροφο μας, πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι και να του δίνουμε αυτό που χρειάζεται. Όταν του δώσουμε κάτι που δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει, μοιάζουμε με τον επιχειρηματία που παραπονέιτε ότι η πελατεία του δεν αγοράζει τα προϊόντα του, αντί να ψάξει να βρει από τι έχουν ανάγκη οι πελάτες του και να τους το προμηθεύσει . Συνοπτικά ένας από τους βασικότερους λόγους απογοήτευσης, και μνησικακίας στις σχέσεις, είναι ότι οι άντρες έχουν την τάση να δίνουν στις γυναίκες αυτό που οι ίδιοι χρειάζονται, και οι γυναίκες να δίνουν στους άντρες αυτό που οι ίδιες θα εκτιμούσαν. Ελπίζω αυτό να είναι μια από τις γνώσεις που θα συγκρατήσετε. Η εφαρμογή αυτής της γνώσης έχει βοηθήσει αμέτρητες σχέσεις σχεδόν μέσα σε μία νύχτα. 

GEORGE KOYRVAS. 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s